sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Danes

20°

Sobota
Pretežno jasno

9° / 24°

Nedelja
Pretežno jasno

10° / 25°

Ponedeljek
Dež

12° / 23°

Torek
Dež

14° / 19°

Sreda
Rahel dež

12° / 21°

Četrtek
Rahel dež

10° / 22°

Čas je za piknik!
Na nepozaben izlet s Kumom in Avto centrom Celeia
Gremo v hribe - na Janče!
Rezultati Skupine MOL v Q1: solidno uspešni kljub izzivom v okolju
Odprtje najsodobnejšega lesnopredelovalnega centra Žiher les
VOLITVE EU 2024
Čas je za piknik!
Na nepozaben izlet s Kumom in Avto centrom Celeia
Gremo v hribe - na Janče!
Rezultati Skupine MOL v Q1: solidno uspešni kljub izzivom v okolju
Odprtje najsodobnejšega lesnopredelovalnega centra Žiher les
VOLITVE EU 2024
Novice
Darko Kunič

Nekdanji selektor počastil spomin na trboveljskega velikana

Nekdanji selektor počastil spomin na trboveljskega velikana
Darko Kunič
Darko Kunič

V soboto, 11.06.2016 je v Športnem Parku Rudar Trbovlje potekal že 4. memorialni nogometni turnir v spomin na ing. Alfreda Petriča, nekdanjega, kot radi rečemo veterani, alfo in omego trboveljskega nogometnega kluba.

Turnir vsako leto, sedaj že četrtič, organizirajo veterani NK Rudar Trbovlje, ki so letos v goste poklicali vnukinjo cenjenega inženirja Alfreda Petriča - Manjo Križman, ki se je dogodka z veseljem udeležila skupaj z možem Andrejem in otrokoma Saro in Jernejem. Poleg njih se je dogodka prav tako udeležil tudi nekdanji trener in selektor Zdenko Verdenik, ki je v svoji karieri vodil mnoge klube doma in v tujini, med domačimi v letih 1979 in 1980 tudi trboveljskega Rudarja.

In kdo je bil ing. Alfred Petrič? Vsem, ki so v prejšnjem tisočletju kadarkoli prišli na trboveljski "fuzbaplac" je bilo njegovo ime znano. Bil je človek s pokončno, markantno držo, uglajeno govorico in predvsem z veliko čuta za posluh in pomoč. Govorec, katerega besede so imele vedno smisel in obenem nauk. Po 2. svetovni vojni je prišel v Trbovlje, se zaposlil v Cementarni Trbovlje in bil kasneje tudi dolgoletni direktor te firme. Ves čas življenja v Trbovljah pa je deloval tudi kot funkcionar NK Rudar Trbovlje, kjer je bil dolga leta direktor kluba in tudi tehnični direktor. Najbolj si je prizadeval pri delu z mladimi, saj se je zelo dobro zavedal, da samo odlično delo z mladimi pomeni tudi dobro prihodnost za klub. Za svoje delo v športu je prejel veliko plaket in priznanj, med njimi Bloudkovo nagrado za organizacijsko delo leta 1973, Prvojunijsko nagrado občine Trbovlje leta 1987, leta 1995 pa je postal tudi častni član Nogometne zveze Slovenije.

A pojdimo nazaj k turnirju. Na turnirju so sodelovala tri moštva in sicer Starejši veterani NK Rudar Trbovlje, Mlajši veterani NK Rudar Trbovlje in veterani iz sosednjega Zagorja. Turnir se je pričel s prvim srečanjem točno ob 10.00, po srečanju pa je prišel na vrsto uradni del, kjer je uradni napovedovalec nagovoril vse prisotne s pozdravom in dobrodošlico. Z nekaj besedami je opisal tudi kratki življenjepis spoštovanega ing. Petriča ter vse prisotne nagovoril k enominutnem stoječem aplavzu, s katerim se veterani na svoj način zahvalijo za vsa njegova dobra dela in besede. Nekaj besed je nato z vsemi podelila tudi vnukinja Manja, ki je ob tej priložnosti dobila v dar tudi spominsko plaketo na ta športni dogodek.

Nato sta se odigrali še dve srečanji, po krajšem odmoru, pa se je vrhu tribune pričelo še prijateljsko druženje vseh sodelujočih in gostov ob hrani in pijači. Izvedlo se je tudi podeljevanje pokalov za udeležbo, katerega je ob uradnem napovedovalcu izvedel cenjen gost g. Zdenko Verdenik. Ob tem je v uvodu tudi povedal nekaj besed o spominih na ing. Petriča in o Rudarju, ki je še vedno zelo lepo zapisan v njegovem spominu.

Tudi takšni dogodki, kot je bil v soboto ta memorialni turnir na umetni zelenici Rudarja, nosijo del »krivde«, da je Rudar lepo zapisan v spominih mnogih ljudi, tako kot ime ing. Alfreda Petriča. V sproščenem, prijateljskem vzdušju je bilo slišati besed, da vsekakor ni zadnji ... in vem, da je to res.