Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Danes

17°

Četrtek
Delno oblačno

11° / 22°

Petek
Pretežno jasno

7° / 23°

Sobota
Delno oblačno

9° / 23°

Nedelja
Delno oblačno

9° / 25°

Ponedeljek
Delno oblačno

11° / 23°

Torek
Delno oblačno

12° / 22°

S Kumom po nakupih v EVJ center
Vabilo na pogovorni večer z gospodom Borutom Pahorjem
Pravila Radia Kum Trbovlje - posvetovalni referendumi
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
S Kumom po nakupih v EVJ center
Vabilo na pogovorni večer z gospodom Borutom Pahorjem
Pravila Radia Kum Trbovlje - posvetovalni referendumi
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Novice
Da. B.

Derbi brez zmagovalca, a razburjenja ni manjkalo

Derbi brez zmagovalca, a razburjenja ni manjkalo
Igor Zibelnik/NK Zagorje
Igor Zibelnik/NK Zagorje

V šestem kolu 3. SNL - center so se nogometaši Zagorja in trboveljskega Rudarja razšli z neodločenim izidom (0:0).

Na Mestnem stadionu v Zagorju se je zbralo okrog 1200 gledalcev. Spremljali so borbeno tekmo na težkem igrišču, videli veliko čvrstih dvobojev in nekaj lepih priložnosti, zadetka pa tokrat niso dočakali.

Potem, ko sta v lanski sezoni ekipi dobili vsaka po en derbi (obakrat so slavili gostje z 1:2), so se večni tekmeci v soboto razšli z remijem, s katerim ni bil popolnoma zadovoljen praktično nihče, čeprav je Rudarju še drugič zapored uspelo ostati neporažen pri sosedih, Zagorjani pa so še vedno zanesljivo v stiku z vrhom lestvice.

Pred tokratnim derbijem so bili v vlogi favorita igralci Zagorja, slednji ciljajo na eno od prvih dveh mest, ki vodita v 2. SNL. Pri Rudarju so ambicije povezane predvsem z obstankom v ligi, čeprav si Trboveljčani želijo vsaj sredino lestvice. A realnost je pač takšna, da ima zagorska članska ekipa vsaj nekaj finančne podpore, trboveljska pač ne in posledično lahko "proletarci" sestavijo konkurenčno ekipo, v kateri je tudi šest bivših "knapov". Toda kot smo ugotovili že mnogokrat, to na derbijih ne igra prevelike vloge, motiv je pač večji kot ponavadi, svoje pa doda tudi vroče vzdušje z glasnimi navijači.

PRVI DEL DOMAČIM, DRUGI GOSTOM
V prvem polčasu so bili nevarnejši domačini. Ivica Perić je v 12. minuti po podaji Aleša Burje meril čez gol, nekaj trenutkov kasneje pa po prekršku obležal in moral iz igre. Zagorski golgeter je dobil močan udarec v že prej načeti gleženj in zanj je bilo tekme hitro konec. Kmalu zatem se je pred vrati Rudarja znašel Tilen Mlinar, a ni prišel do strela, prvo nevarnejšo situacijo pred vrati Mihe Gracarja pa smo videli v 23. minuti, toda Tom Zalaznik je bil malce prenizek po predložku Jana Sotenška.

Najlepšo priložnost so Zagorjani imeli v 33. minuti, ko je napako storil Rok Drnovšek proti golu pa zdrvel Jan Holešek, a je nato trboveljska obramba na čelu z vratarjem Klemnom Radićem uspela mrežo ohraniti nedotaknjeno. Pred koncem prvega dela so domači zahtevali drugi rumeni karton za Rudarjevega branilca Dejana Cvjetića, a jih glavni sodnik Asmir Sagrković in uslišal.

Na začetku drugega polčasa pa so se nad sodnikom pritoževali tudi zeleno-črni, ko je po napaki Nejca Vozlja proti vratom sam stekel Sašo Ribič, v zadnjem trenutku pa ga je ustavil Tomaž Nahtigal, Trboveljčani so menili, da s prekrškom.

Sledilo je obdobje, v katerem je Rudar dominiral in si ustvaril še dve priložnosti. Najprej je Zalaznik potegnil po levi in lepo prišel do strela, toda izkazal se je Gracar, domači vratar pa je bila mestu tudi po sledečem kotu in strelu z glavo Drnovška. V naslednjih minutah je za "knape" poskusil še Jan Berger, za domače pa Holešek.

Ob koncu tekme smo videli še dve priložnosti: za Rudar je v 80. minuti po akciji Zalaznika in Ribiča iz neposredne bližine čez gol streljal agilni Davor Rižner, na drugi strani pa Trboveljčani niso dobro razčistili enega od kotov, a udarca ni bilo in ostalo je pri začetnem izidu.

V naslednjem kolu bodo Zagorjani gostovali pri ekipi Velesovega, medtem ko bo Rudar na domačem igrišču gostil ekipo ljubljanskega Brava, ki prav tako meri na vrh lestvice.

IZJAVE PO TEKMI:
Eduard Navratil, trener Zagorja: "Dve menjavi smo morali opraviti zaradi poškodb, tako Perić kot Mlinar sta ključna igralca za našo ekipo in to se je poznalo v naši igri. Povsem zadovoljen nisem, želeli smo zmago, a prav tako nismo izgubili in imamo novo točko. Za nas so naslednje tekme enako pomembne, kot je bila ta z Rudarjem."

Antonio Buovski, trener Rudarja: "Malce sem razočaran, ker nismo zmagali. Tudi točka ni slaba, Zagorje je bilo pred tekmo v vlogi favorita, a v drugem polčasu smo imeli dovolj priložnosti in eno bi morali izkoristiti in zmagati. Gostovanje v Zagorju je eno najtežjih, če ne najtežje v sezoni in svojim fantom lahko le čestitam za borbo, čvrsto igro in disciplino. Upam, da se poškodovani igralci Zagorja kmalu vrnejo, mi pa moramo takšen odnos pokazati tudi na naslednjih tekmah in vpisati kakšno zmago. Hvala navijačem Rudarja za glasno podporo."

Nejc Vozelj, branilec Zagorja: "Nismo našli svoje prave igre. Poškodba Perića nas je precej vrgla iz tira in nismo bili dovolj nevarni za gol, žoga nam kdaj ni stekla tudi zaradi težkega igrišča. Rudar je dobil tisto, po kar je prišel, mi pa se moramo obrniti proti naslednjim tekmam."

Sašo Ribič, napadalec Rudarja: "Žal mi je, da nismo zmagali. V prvem polčasu je bilo Zagorje morda malo boljše, v drugem pa smo mi dominirali in imeli smo izjemne priložnosti. Tekma je bila čvrsta, zagorski branilci znajo igrati in moral sem garati za vsako žogo. Lepo je igrati takšne tekme, vzdušje je odlično, a mi moramo sedaj to točko doma potrditi z zmago."

3. SNL - center, 6. kolo:

Zagorje - Rudar Trbovlje 0:0 (0:0)

AŠK Bravo - Ilirija 1:2 (0:1)
Tinex Šenčur - Sava Kranj 4:0 (4:0)
Bled Hirter - Ivančna Gorica 1:1 (0:0)
Šobec Lesce - Brinje Grosuplje 1:2 (1:1)
Komenda - Velesovo 1:1 (0:1)
Kolpa - Jevnica 4:0 (0:0)

LESTVICA:
1. Ilirija 16 točk
2. Bled Hirter 13
3. Tinex Šenčur 12
4. Zagorje 11
5. Ivančna Gorica 11
6. AŠK Bravo 10
7. Brinje Grosuplje 8
8. Sava Kranj 8
9. Komenda 4
10. Rudar Trbovlje 4
11. Šobec Lesce 4 (-1)
12. Jevnica 4
13. Velesovo 3
14. Kolpa 3 (-1)