podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Danes

16°

Četrtek
Močan dež

12° / 17°

Petek
Rahel dež

11° / 20°

Sobota
Pretežno jasno

9° / 23°

Nedelja
Pretežno oblačno

9° / 22°

Ponedeljek
Dež

11° / 21°

Torek
Dež

12° / 19°

Čas je za piknik!
Vabilo na pogovorni večer z gospodom Borutom Pahorjem
Pravila Radia Kum Trbovlje - posvetovalni referendumi
Rezultati Skupine MOL v Q1: solidno uspešni kljub izzivom v okolju
Odprtje najsodobnejšega lesnopredelovalnega centra Žiher les
VOLITVE EU 2024
Čas je za piknik!
Vabilo na pogovorni večer z gospodom Borutom Pahorjem
Pravila Radia Kum Trbovlje - posvetovalni referendumi
Rezultati Skupine MOL v Q1: solidno uspešni kljub izzivom v okolju
Odprtje najsodobnejšega lesnopredelovalnega centra Žiher les
VOLITVE EU 2024
Novice
KE

Spremembe v vodstvu Steklarne Hrastnik

Spremembe v vodstvu Steklarne Hrastnik

Peter Čas bo čez teden dni postal namestnik generalnega direktorja, avgusta pa generalni direktor SH.

 V Steklarni Hrastnik (SH) so danes pripravili novinarsko konferenco, na kateri so predstavili poslovanje podjetja v lanskem letu, potem pa, nekoliko nepričakovano, povedali tudi, da se obetajo spremembe v vodstvu podjetja. Prvega maja se bo vodstvu SH pridružil Peter Čas kot namestnik generalnega direktorja, s 1. avgustom pa bo prevzel tudi mesto generalnega direktorja Steklarne Hrastnik. Andrej Božič se bo z začetkom avgusta umaknil iz operativnega vodenja Steklarne Hrastnik in se bo usmeril v strateški razvoj steklarne. Skrbel bo za pridobivanje potencialnih vlagateljev in iskanje prevzemnih tarč ter združevanj s konkurenčnimi podjetji, in sicer s ciljem, da Steklarna Hrastnik postane vodilno podjetje v svoji tržni niši.

Kdo je Peter Čas?

Iz SH so sporočili, da je svojo poklicno pot jzačel v Gorenju, kjer je vodil različne oddelke. Ob opravljanju funkcije tehničnega direktorja v podjetju Gorenje Valjevo d.o.o. je soustvarjal tovarno s 600 zaposlenimi, ki je bila rezultat uspešno zaključenega »green field« projekta. Svojo poslovno pot je nadaljeval v matični družbi Gorenje d. d. Slovenija. Po zaključku poslovne poti v Gorenju je v Skupini SIJ med letoma 2014 in 2016 kot generalni direktor vodil družbe Noži Ravne, Serpa in Sistemska Tehnika in v letu 2016 združitev teh družb, v novo skupno podjetje SIJ Ravne Systems. Ta podjetja je med ostalim transformiral iz zelo tradicionalnih družb v sodobna, družbeno odgovorna podjetja z odličnimi izhodišči za obsežno organsko in akvizicijsko rast. Med septembrom 2016 in marcem 2017 pa je opravljal funkcijo generalnega direktorja SIJ Acroni d. o. o..

Peter Čas se je za nadaljevanje svoje poslovne poti v Steklarni Hrastnik odločil na podlagi vizije, vrednot in strateške usmerjenosti Steklarne Hrastnik, ki postavlja v središče zaposlene: »Verjamem v odprto komunikacijo, čiste odnose, kar pozitivno vpliva na motivacijo zaposlenih, to pa se odraža v strasti in predanosti do učenja in dela, katerega rezultat so inovativni in visoko kakovostni izdelki. Verjamem pa tudi v strategijo Steklarne Hrastnik in njen postopen prehod v nišni visoko kakovostni segment. Prepričan sem, da podjetja v Sloveniji glede na njihovo velikost niso primerna za nizkocenovno proizvodnjo,« je ob predstavitvi poudaril Peter Čas ter dodal: »Pri svojem delu sem in bom tudi v prihodnje zasledoval operativno odličnost, fleksibilnost in usmerjenost h kupcem ter skrb za zaposlene in okolje. Zavedam se pomena in odgovornosti do ljudi in okolja, ki sobivajo s steklarno.«