oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Danes

12°

Sreda
Dež

10° / 19°

Četrtek
Dež

12° / 20°

Petek
Dež

12° / 19°

Sobota
Pretežno jasno

10° / 23°

Nedelja
Rahel dež

9° / 23°

Ponedeljek
Dež

12° / 19°

Čas je za piknik!
Vabilo na pogovorni večer z gospodom Borutom Pahorjem
Pravila Radia Kum Trbovlje - posvetovalni referendumi
Rezultati Skupine MOL v Q1: solidno uspešni kljub izzivom v okolju
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Čas je za piknik!
Vabilo na pogovorni večer z gospodom Borutom Pahorjem
Pravila Radia Kum Trbovlje - posvetovalni referendumi
Rezultati Skupine MOL v Q1: solidno uspešni kljub izzivom v okolju
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Novice
KE

Delavci komunale: pri izbiri je šlo za politične igre

Delavci komunale: pri izbiri je šlo za politične igre

Zaposleni na Komunali Trbovlje so na Občinski svet apelirali, naj preveri ustreznost in zakonitost imenovanja novega direktorja. Želijo, da Žnidaršič ostane.

Včeraj so zasedali trboveljski občinski svetniki. Dnevni red so razširili s točko o izboru novega direktorja trboveljske komunale.
A naj najprej pojasnimo, zakaj sploh gre. V petek je zaokrožila informacija, da je Nadzorni svet Komunale Trbovlje opravil razgovor z dvema kandidatoma, ki sta se prijavila na razpis za direktorja komunale in ki naj bi izpolnjevala pogoje. To sta bila aktualni direktor Milan Žnidaršič ter Jože Pustoslemšek, Trboveljčan, zaposlen na brežiški komunali.


Rezultat glasovanja je bil tri proti tri, s tem da je tehtnico na stran Pustoslemška nagnil glas predsednika nadzornega sveta, Iztoka Hribovška. Hribovška smo klicali že v petek dopoldne, a ni bil dosegljiv. Pozneje nam je sicer v SMS sporočilu zapisal, da je nadzorni svet sprejel sklep, da se izbor direktorja "NE SME razkriti", dokler ne bodo uradno obveščeni kandidati. In to je bilo vse, na klice potem ni odgovarjal.

A ker so se pojavile informacije, da Pustoslemšek naj ne bi imel vseh pogojev, določenih v razpisu, ter da naj bi bil del članov nadzornega sveta zaveden prav glede izpolnjevanja pogojev, je zadeva na pobudo svetniške skupine Desus včeraj pristala na Občinskem svetu, ki je skupščina podjetja. Včeraj je na sejo Občinskega sveta prišla tudi večina zaposlenih na trboveljski komunali. Izrazili so podporo aktualnemu direktorju, Milanu Žnidaršiču; da želijo, da ostane, je 89 zaposlenih izrazilo tudi s podpisom pod ugovor proti imenovanju novega direktorja. V njem so sicer zapisali tudi, da menijo, "da so bile pri izbiri prisotne politične igre".


Občinski svet je potem včeraj po burni razpravi izglasoval naslednji sklep:  "Občinski svet Občine Trbovlje predlaga Nadzornemu svetu Javnega podjetja Komunala Trbovlje, da se nemudoma skliče seja sveta nadzornega sveta, se opravi ponovna preverba izpolnjevanja pogojev kandidatov kot tudi popolnost vlog oz. prijav, se do ponovne preverbe vseh prijavljenih kandidatov ne podpiše pogodba o zaposlitvi s trenutno izbranim kandidatom, in se v primeru ponovne preverbe in nejasnosti glede vsebine pogojev pridobi avtentična razlaga s strani ustanovitelja in se sprejeti sklep razveljavi in sprejme sklep, da se nihče od prijavljenih kandidatov ne sprejme ter se imenuje v.d. do ponovljenega razpisa."

Županja Jasna Gabrič o sklepu na Občinskem svetu