902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

lpp, avtobus, promet Svet24.si

To je služba, ki je ne spustijo iz rok do ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Danes

17°

Sreda
Dež

9° / 19°

Četrtek
Dež

12° / 18°

Petek
Dež

12° / 20°

Sobota
Pretežno jasno

9° / 23°

Nedelja
Pretežno oblačno

9° / 22°

Ponedeljek
Ni podatka

13° / 22°

Čas je za piknik!
Vabilo na pogovorni večer z gospodom Borutom Pahorjem
Pravila Radia Kum Trbovlje - posvetovalni referendumi
Rezultati Skupine MOL v Q1: solidno uspešni kljub izzivom v okolju
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Čas je za piknik!
Vabilo na pogovorni večer z gospodom Borutom Pahorjem
Pravila Radia Kum Trbovlje - posvetovalni referendumi
Rezultati Skupine MOL v Q1: solidno uspešni kljub izzivom v okolju
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Novice
K.E./STA

Otrok še niso našli, oče v priporu

Otrok še niso našli, oče v priporu
Otroka še vedno iščejo
Facebook

Več slovenskih medijev je v minulih dneh poročalo o mami, ki od 5. decembra išče svoja predšolska otroka. Takrat naj bi ju iz Švice odpeljal njen nekdanji partner in oče otrok. Na Policijski upravi Ljubljana so pojasnili, da so osumljenega odvzema mladoletne osebe prijeli na območju Zagorja ob Savi in da je v priporu. Medtem otrok še niso našli.

Mama predšolskih dečka in deklice, ki je zgodbo predstavila nekaterim medijem, je povedala, da je njen nekdanji partner imel v Švici, kjer je bivala z otrokoma, uradno izdano dovoljenje za stik z otrokoma osem ur na teden.

Na tej podlagi je 5. decembra otroka pri mami prevzel spremljevalec, ki je bil v Švici določen za to, da med staršema ni prihajalo do stika, in otroka odpeljal do očeta. Ko bi se morali vrniti, pa je spremljevalec mami povedal, da mu je oče otrok poslal sporočilo, da otrok ne bo dal nazaj, poročajo Slovenske novice.

Oče želel skrbništvo

Mama je primer prijavila policiji, po nekaj dneh pa so v Švico prejeli informacijo, da se je oče zglasil na centru za socialno delo v Zagorju ob Savi. Tam naj bi bivši partner že novembra začel postopek za predodelitev skrbništva njemu, še prej je otrokoma po maminih navedbah dal izdelati tudi nove osebne dokumente. Medtem se je sredi januarja prek mobilne aplikacije slišala z nekdanjim partnerjem in otrokoma.

Primer je prijavila tudi slovenski policiji. Policisti so skupaj s pripadniki specialne enote policije v soboto na območju Zagorja ob Savi prijeli osumljenca, za katerega je obstajala možnost, da je oborožen in nevaren.

Osumljeni se je prijetju upiral, med hišnimi preiskavami na več naslovih osumljenega pa so policisti osumljenemu med drugim zasegli pištolo, naboje in prepovedano konopljo.

Zaradi suma storitve kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, odvzema mladoletne osebe in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi so osumljenega privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor, so navedli na ljubljanski policijski upravi.

Otrok še vedno niso našli

Mama otrok je na slovensko sodišče vložila tudi zahtevek na podlagi haaške konvencije za vrnitev mednarodno ugrabljenih otrok. Sodišče ji je ugodilo in izdalo odločbo. "Ker jih ni prostovoljno izročil, se je začel postopek izvršbe za odvzem teh otrok, pri čemer pa je trenutno največji problem, ker je po naših podatkih otroke skril neznano kam," je ob tem za RTVS pojasnil odvetnik mame otrok.

Kot so poročali nekateri naj bi otroke opazili v Kopru.