stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Danes

17°

Nedelja
Pretežno oblačno

6° / 23°

Ponedeljek
Delno oblačno

6° / 25°

Torek
Pretežno jasno

9° / 26°

Sreda
Dež

11° / 22°

Četrtek
Dež

10° / 20°

Petek
Delno oblačno

10° / 20°

Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Novice
Vid Šteh

V Trbovljah napovedan gledališki abonma za leto 2023/24

V Trbovljah napovedan gledališki abonma za leto 2023/24
V Trbovljah napovedujejo novo sezono gledaliških abonmajev
Vir: Arhiv DDT

S prihodom meseca septembra v Delavskem domu Trbovlje napovedujejo novo sezono gledaliških abonmajev. Tokrat bo na voljo za ogled šest predstav  slovenskih profesionalnih gledališč.

Še vedno Alice v izvedbi SNG Drame Ljubljana je psihološka drama, ki ponuja vpogled v notranjo pokrajino znanstvenice Alice, ki jo na vrhuncu kariere prizadene Alzheimerjeva bolezen. Drama spremlja Alice in njeno družino, ki se soočajo s težkimi preizkušnjami bolezni in počasnim sesuvanjem sveta, ki so ga poznali. 

Bog Masakra v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega je črna komedija o srečanju staršev dveh enajstletnikov, ki se stepeta na igrišču. Obisk se začne z vljudnostnim kramljanjem, ki pa se kmalu spremeni v prepir, preko katerega padejo maske meščanske kultiviranosti obeh zakoncev, hkrati pa se začnejo kazati razpoke v njihovih življenjih. 

Vse zastonj! Vse zastonj! je opisana kot proletarska komedija in družbenokritična farsa v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj in pripoveduje zgodbo o trgovskem centru, kjer zaradi neprestanega višanja cen izbruhne upor. Ogorčene ženske stopijo skupaj, si živila stlačijo pod obleko in z njimi odkorakajo domov. A tam se začnejo težave, saj morajo svojo uporniško gesto skrivati ne le pred policijo, ampak tudi pred svojimi pravičniškimi zakonskimi partnerji. Od tu naprej se absurdni zapleti kar vrstijo.

Igralski ansambel SNG Maribor se bo predstavil z družbenokritično dramo Farma Orwell, ki je nastala po motivih znamenitega romana Živalska farma pisatelja Georga Orwella. V Muzeju upora poteka banket ob praznovanju državnega praznika, na katerem prašičja elita sebi v zabavo in raji v posmeh preigrava različne verzije svoje slavne zgodovine. Državni jubilej je namenjen spravi, ki pa jo lahko dosežejo le, če se predsedniku Napoleonu končno priznajo vse pretekle zasluge.

Mestno gledališče ljubljansko se bo predstavilo tudi s priredbo znamenite drame Nora norveškega dramatika Henrika Ibsena. V drami gledalci spremljajo psihični zlom navzven srečno poročene matere treh otrok, ki jo preganja nepremišljeno dejanje, ki ga je iz ljubezni do moža zagrešila v preteklosti. Mož njene požrtvovalnosti sploh ne razume, zato med zakoncema izbruhne velik prepir z usodnimi posledicami. 

Komedija Pravi heroji v izvedbi SLG Celje pa se brez brez dlake na jeziku loti mnogih občutljivih točk sodobne slovenske družbe – razprodaje državnega premoženja, divje privatizacije, nenehne delitve na naše in vaše, izkoriščanja malega človeka, sumljivih poslov, podivjanega potrošništva, pohlepa po bogastvu in politike.