kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Danes

Petek
Pretežno oblačno

3° / 16°

Sobota
Rahel dež

4° / 18°

Nedelja
Pretežno oblačno

5° / 22°

Ponedeljek
Delno oblačno

6° / 25°

Torek
Pretežno jasno

10° / 25°

Sreda
Ni podatka

11° / 22°

Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
Projekt Laško Bivak za bele vrhove: Iz odpadnih pločevink bodo postavili bivake
Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
Projekt Laško Bivak za bele vrhove: Iz odpadnih pločevink bodo postavili bivake
Dogaja se
Promocijsko sporočilo

Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila

Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Baby center

Ko gre za slavnostna oblačila za otroke, se starši pogosto znajdejo pred dilemo: kako izbrati obleko, ki bo primerna svečanemu dogodku, a bo hkrati tudi udobna in njihovih malčkov nne bo omejevala pri gibanju? Kljub temu, da je estetika pomembna, pa je za otroke ključnega pomena, da se v svojih svečanih opravah počutijo sproščeno in prijetno, da lahko neobremenjeno uživajo v dogodku

Udobje pri otroških oblačilih je temelj, ki ne bi smel biti spregledan. Otroci so po naravi živahni in radi raziskujejo, zato so tesna, omejujoča oblačila, ki otežujejo gibanje, recept za nezadovoljstvo. Neudobna oblačila lahko vplivajo tudi na razpoloženje otrok, kar pomeni, da bi lahko bili na dogodku nesrečni in posledično naporni, kar prav gotovo ni recept za prijetne spomine.

Katere kvalitete iskati v slavnostnih oblačilih za otroke?

Ko izbirate slavnostna oblačila za najmlajše, bodite pozorni na naslednje lastnosti, ki bodo zagotovile tako eleganco kot udobje:

Tkanine: Izberite naravne tkanine, kot so bombaž ali lan, ki dihata in preprečujeta potenje. Naravne tkanine so praviloma bolj nežne do občutljive otroške kože.

Kroj: Iščite ohlapne kroje, ki omogočajo svobodo gibanja. A-linije obleke za deklice in ohlapne srajce ter hlače za dečke so odlične izbire.

Prilagodljivost: Oblačila z nastavljivimi trakovi ali elastičnimi pasovi so odlična, saj se lahko prilagajajo otrokovemu telesu brez stiskanja.

Enostavnost uporabe: Oblačila, ki so enostavna za oblačenje in slačenje, omogočajo otrokom, da so bolj samostojni in zmanjšujejo frustracije.

SMYK_SS2024_HAPPYLAND_prawa do 01.2027_110374.jpg
Izbiramo vesele, svetle barve in razigrane vzorce.
Baby center

Modne smernice

Trendi v otroški modi se nenehno spreminjajo, a osnovno vodilo ostaja - kombiniranje stila z udobjem. Vse več proizvajalcev se osredotoča na inovativne materiale, ki so mehki, raztegljivi in okolju prijazni, kar je še posebej pomembno v današnjem svetu.

401_RLJ_003_150dpi.jpg
V Baby Centru se osredotočamo predvsem na udobje, kvaliteto materialov in lahkotnost krojev.
Baby center

Lili Novak vodja kategorije moda v Baby Centru je povedala: “Pri nabavi slavnostnih oblačil oziroma oblačilih za posebne priložnosti se v Baby Centru osredotočamo predvsem na udobje, kvaliteto materialov in lahkotnost krojev. Znamke Cool Club, Original Marines in S.Oliver imajo bogato ponudbo oblačil tudi za posebne priložnosti. Materiali so praviloma prožni in lahki. Večinoma vsebujejo elastan, oblekice imajo na notranji strani bombažno podlogo, ki je prijetna in prijaznejša do otroške kože. Tudi v večini hlač za fantke je ustrezen delež elastana, da so pri nošenju zelo udobne in niso toge in okorne. Vedno moramo poskrbeti tudi za vrhnja oblačila, jopice oziroma bolere, ki se skladajo z oblekico oziroma za fantke lahke jaknice ali jopice. Izbiramo vesele, svetle barve in razigrane vzorce, bleščicam se pri deklicah ne moremo izogniti, malim gospodičem pa pripnemo metuljčka.” Vsekakor smernice, ki zagotavljajo, da bo malček urejen, a zadovoljen in bo tudi sam užival v slavnostnem dnevu.

401_RLJ_008_150dpi.jpg
Fantje bodo nedvomno zažareli, ki jim boste oblikovali lase z voskom
Baby center

Izpostavili smo že pomen elastana, ki malčkom omogoča neomejeno gibanje. V splošnem pa izberimo materiale, ki so naravni, mehki in prijetni na otip. Tkanina naj diha, se razteza in premika skladno z otroškim gibanjem. Predvsem pri dekliških oblekicah ne moremo mimo čipke in tila, ki sta največkrat iz umetnih materialov, vendar pazimo, da je podloga vedno iz naravnega materiala.

SMYK_SS2024_HAPPYLAND_prawa do 01.2027_113702.jpg
Pri dekliških oblekicah ne moremo mimo čipke in tila, ki sta največkrat iz umetnih materialov, vendar pazimo, da je podloga vedno iz naravnega materiala.
Baby center

Sami najbolje poznate svojega otroka. Če veste, da spada med tiste, ki težko sedijo pri miru in se najbolje počuti v trenirki, nikar ne vztrajajte pri preveč formalnih kosih. Raje se poigrajte s frizurami – fantje bodo nedvomno zažareli, ki jim boste oblikovali lase z voskom, deklicam pa lahko z lasnimi dodatki ali različnimi vrstami kitk naredite čudovito pričesko. Prav tako se sprijaznite, da se nesreče dogajajo – strgana hlačnica, izgubljen gumb ali packa čokoladnega sladoleda na obleki ... Nič od tega v resnici ni tako pomembno, da bi vam in vašemu malčku pokvarilo dan.