Ta poseben dogodek je ponovno združil tradicijo in razkošje, ki sta značilni za Lošinj, v prijetnem vzdušju te edinstvene restavracije, ki je izjemno priljubljena tudi med svetovno znanimi ljubitelji izjemne kulinarike in izbranih vin. Gostje večera so se razvajali z izjemno kulinarično fuzijo, ki so jo ponudili iz večkrat nagrajene restavracije Matsunoki v hotelu Bellevue. Tako so lahko obiskovalci tega dogodka uživali v sredozemskih okusih, ki jih pripravljajo v restavraciji diVino, dopolnjenih z japonskimi kulinaričnimi elementi. Večer je obogatil nastop violončelista Bernarda Brizanija, ki je s svojo glasbo dodal pridih elegance, medtem ko je DJ Gal Pazlar poskrbel, da so se plesni ritmi vrteli do poznih nočnih ur.
Izvršni direktor prodaje in marketinga Lošinj Hotels & Villas, Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju, je na prijetnem večernem druženju v diVinu še posebej izpostavil: »Slovenijo in Lošinj povezuje prav posebna vez, ki jo že drugo leto zapored častimo z Dnevi Lošinja v Ljubljani, ko ob koncu leta v prazničnem času dobimo priložnost srečati se ter sproščeno poklepetati s slovenskimi prijatelji in sodelavci. Slovenija je za nas ključni trg in ponosni smo, da je na Lošinju tuji trg številka ena. S predstavitvijo edinstvenih doživetij našega otoka in njegove privlačnosti skozi vse leto želimo še okrepiti vezi s slovenskimi gosti, ponovno obuditi vse spomine lanskega poletja in začeti ustvarjati nove.«
Vidović je med drugim izpostavil, da so obiskovalci iz Slovenije še posebej dobrodošli, da na otoku Lošinj dočakajo novo leto. Hotel Bellevue je za to priložnost pripravil bogat program, katerega vrhunec bo nastop priljubljenega pevca Sergeja Ćetkovića. Prav tako vabi, da se obiskovalci vrnejo za prvomajske praznike, ko bo 1. maja na Lošinju potekal dogodek Taste Slovenija, ki vsako leto ponuja izvrstno slovensko kulinariko in vina. Prihodnje leto bo praznovanje še posebej slovesno, saj bodo goste razvajali slovenski kuharski mojstri z Michelinovimi zvezdicami, med njimi bo izstopal Tomaž Kavčič.
Ko je kapljica res posebna
Obiskovalci gala večera Dnevi Lošinja v Ljubljani so uživali v izvrstni hrani in tudi v izjemnem vinu Mare Santo. To luksuzno peneče vino je pridelano iz posebne mešanice grozdja Rebula in Chardonnay, ki raste na rodovitnih tleh Goriških brd. Mare Santo je znan po svoji edinstveni metodi staranja, saj steklenice za 12 do 24 mesecev potopijo v Jadransko morje na globini 30 metrov. Ta inovativni postopek, ki ga je zasnoval slovenski vinar Igor Tomažič, sicer oče lastnika restavracije diVino Rasta Tomažiča, izkorišča naravne lastnosti morja, da poudari mineralne okuse vina in mu doda živahnost.