Do nedelje na Ptuju poteka 27. državna razstava in ocenjevanje kmečkih prehranskih pridelkov »Dobrote slovenskih kmetij«. Izdelke so že ocenili in jih lahko najdete tudi na razstavi, med njimi je kar nekaj nagrajenih iz Zasavja.
Matej Pust z Dola pri Hrastniku je prejel zlato priznanje za jabolčni kis (med vsemi ocenjenimi kisi je zasedel drugo mesto), za kislo zelje pa je prejel srebrno priznanje.
Iris Potočin iz Podkraja je prejela zlato priznanje za kruh Ržko, ter zlato priznanje za vložene mešane vrtnine.
Andreja Zupančič z Borovaka pri Podkumu je prejela zlato priznanje za buhteljne
Franc Sešlar s Podlipovice pri Izlakah je prejel zlato priznanje za sirarsko skuto in srebrno priznanje za poltrdi sir
Ivanka Rožej iz Turja je prejela srebrno priznanje za bistri jabolčni sok ter srebrno priznanje za suho sadje- jabolčni lističe.
Terezija Kovačič iz Čeč (zeliščni vrt Cvetka) je prejela bronasto priznanje za bistri jabolčni sok.
Ana Zakonjšek iz Knezdola je prejela bronasto priznanje za orehovo potico
Irena Ule s Podlipovice pri Izlakah je prejela bronasto priznanje za probiotični jogurt
Roman Bizjak iz Prapreč pa je prejel bronasto priznanje za kis.
Nagrajene dobrote zasavskih kmetij
Na 27. državni razstavi Dobrote slovenskih kmetij podelili nagrade najboljšim. Med njimi je devet nagrajencev iz Zasavja.