900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Danes

Sobota
Dež

3° / 11°

Nedelja
Pretežno oblačno

2° / 13°

Ponedeljek
Delno oblačno

1° / 12°

Torek
Rahel dež

3° / 10°

Sreda
Dež

5° / 11°

Četrtek
Rahel dež

3° / 12°

Doživite poletje s Kumom in Lisco!
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Doživite poletje s Kumom in Lisco!
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Novice
Oglasno sporočilo

OIC Nasipi bo zaživela z novo ureditvijo!

OIC Nasipi bo zaživela z novo ureditvijo!
Podpis pogodbe OIC Nasipi
Občina Trbovlje v

Županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič in predstavnica podjetja AGM Nemec d.o.o., Maja Gerčer Špitalar, sta slavnostno podpisali pogodbo za izvedbo del na investiciji OIC Nasipi.

S podpisom pogodbe je tako izpolnjen eden izmed pogojev za začetek gradnje oziroma ureditve OIC Nasipi, investicije, za katero je Občina Trbovlje prejela tudi nepovratna finančna sredstva v višini več kot 2,3 milijone s strani EU in državne blagajne.

»Ta projekt je bil v idejni fazi že pred nekaj leti, ko smo na razgovor povabili podjetnike, ki delujejo v OIC Nasipi. Po konstruktivnih pogovorih smo dobili natančen vpogled v to, kaj moramo spremeniti in urediti za lažje in nemoteno delovanje vseh podjetij, ki delujejo v sklopu OIC Nasipi,« je v uvodnem nagovoru povedala županja Občine Trbovlje, Jasna Gabrič, in izpostavila, da je izjemno ponosna na celotno ekipo, ki s tem podpisom pogodbe napoveduje začetek prepotrebnih del v OIC Nasipi. »Ta projekt bo poskrbel, da bo vsa infrastruktura na danem območju urejena in da bodo podjetja nemoteno opravljala svoja dela in dejavnosti in morda celo razširila kakšno dejavnost na področja, kjer trenutno še ne delujejo. OIC Nasipi bo tako z operacijo omogočala nemoteno delovanje vseh podjetij,« je še dodala županja.

Z operacijo se bodo izboljšali pogoji za delovanje podjetij, povečala se bo urejenost delovnega okolja, izboljšal se bo potencial podjetja za internacionalizacijo v nadaljnjih fazah razvoja, povečalo se bo število novih delovnih mest, izboljšalo se bo poslovno okolje. Storjen bo torej velik korak h razvoju gospodarstva v Trbovljah, kar seveda vpliva tudi na razvoj mesta kot celote.

Županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič je ob podpisu izpostavila tudi, da bo investicija spodbudila gospodarstvo v Trbovljah. »Izjemno ponosni smo, da bomo podjetnikom omogočili, da bodo prosto delovali na svoji poslovni poti. In vesela sem, da po dolgotrajnem procesu in dogovorih ta projekt prihaja v izvedbeno fazo
Maja Gerčer Špitalar iz podjetja AGM Nemec d.o.o. je ob podpisu pogodbe izpostavila: »Naše podjetje ima dolgoletne izkušnje z gradnjo podobnih projektov, zato večjih težav pri ne pričakujemo in se sodelovanja z občino izjemno veselimo. Zavezujemo se, da bomo dela izvedli kakovostno in obenem upamo na še eno uspešno poslovno zgodbo

Jožef Lukmar, vodja projekta ureditve OIC Nasipi, je poudaril, da operacija med drugim predvideva tudi ureditev OIC Nasipi s transportnimi potmi in objekti, ki bodo poskrbeli za varnost že obstoječih projektov. »Stanje se bo za obrtnike in podjetnike na tem območju bistveno izboljšalo, z ureditvijo območja pa se bodo omogočale dodatne možnosti za širitev in nova delovna mesta,« je izpostavil vodja projekta. »Poleg razširitve določenih površin, bo nastala tudi nova inftrastruktura - od fekalne in meteorne kanalizacij do vodovodnega sistema, novih cest in krožišča, ki bo omogočalo nemoten dostop do objektov.«

Županja Občine Trbovlje je ob zaključku še izrazila izjemno zadovoljstvo in ponos, saj je to prvi od štirih evropskih projektov, ki prehaja v izvedbeno fazo. »To je prvi v nizu štirih evropskih projektov, ki jih bo občina začela izvajati v bližnji prihodnosti. Za slednjega je občina prejela približno 2 milijona nepovratnih sredstev, kar nam omogoča, da lahko začnemo s kakovostno izvedbo del,« je razkrila zadovoljstvo, da Občina Trbovlje s takšnimi projekti postaja najpomembnejši igralec na podjetniškem zemljevidu v zasavski regiji.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.