profimedia-0937173421 Svet24.si

Več tisoč zaposlenih protestiralo pred sedežem ...

kašelj, bolezen Svet24.si

Z domačimi pripravki nad kašelj in boleče grlo

zlato1 Necenzurirano

V sefu podjetja v lasti Cerkve za deset milijonov ...

22842X1223 Reporter.si

Nov zaplet pri Anžetu Logarju: kompromitirana ...

urska zigrat tadej pogacar Ekipa

Urška Žigart spregovorila o morebitnem ...

Astrid Kljun Njena.si

Pevka Astrid ljubi priljubljenega slovenskega ...

zlatko zahovic Ekipa

Zahović jasno in glasno o reprezentanci, Cesarju ...

Danes

Sobota
Jasno

-5° /

Nedelja
Delno oblačno

-3° /

Ponedeljek
Pretežno oblačno

1° /

Torek
Rahel dež

5° / 11°

Sreda
Rahel dež

6° /

Četrtek
Delno oblačno

4° / 10°

Regionalna konferenca Pravičnega prehoda Zasavja
Kranjska Gora bo letos postregla z izjemnim marčevskim smučarskim spektaklom
Goran Dragić in Radio Aktual - V restavraciji diVino se »nekaj kuha«
Rastline, ki ne sodijo v spalnico
Urgentna ali nujna kontracepcija
Kako moramo v prometu poskrbeti za naše najmlajše?
Regionalna konferenca Pravičnega prehoda Zasavja
Kranjska Gora bo letos postregla z izjemnim marčevskim smučarskim spektaklom
Goran Dragić in Radio Aktual - V restavraciji diVino se »nekaj kuha«
Rastline, ki ne sodijo v spalnico
Urgentna ali nujna kontracepcija
Kako moramo v prometu poskrbeti za naše najmlajše?
Novice
k.e.

Potrjen investicijski program obnove kuhinje v trboveljski bolnišnici

Potrjen investicijski program obnove kuhinje v trboveljski bolnišnici
Kuhinja potrebna prenove
SBT

Ministrstvo za zdravje predlaga vladi, da v veljavni Načrt razvojnih programov 2024-2027 uvrsti obnovo kuhinje v Splošni bolnišnici Trbovlje. Kot so zapisali v obrazložitvi je bila zadnja prenova kuhinje leta 1997, kar posledično pomeni, da so elektro inštalacije dotrajane, prav tako tudi prezračevalna naprava s hlajenjem in ogrevanje. Zaradi vlage prihaja do odpadanja ometa. Tehnološka oprema je zastarela, zato prihaja do pogostih okvar, kar posledično povečuje stroške servisov. V zadnjih petih letih so stroški popravil in vzdrževanja znašali v povprečju 3.500,00 EUR na letni ravni. Oprema, stara 25 in več let, je večinoma neustrezna za sodobne postopke priprave hrane. Je energetsko potratna, brez ustreznih varnostnih in tehnološko sodobnih priprav. Veliko je stroškov s popravili, za večino strojev pa tudi ni več na razpolago originalnih rezervnih delov. Ocenjena vrednost investicije v stalnih in tekočih cenah znaša 1.818.975,67 evrov z DDV, od tega je prispevek bolnišnice nekaj več kot 29.000 evrov za pripravo projektne in investicijske dokumentacije. Investicijski program je bil potrjen v začetku avgusta.