Slovenska turistična organizacija (STO) je v zbirko Edinstvena doživetja Slovenije (Slovenia Unique Experiences) dodala šest novih produktov. Edinstvena doživetja Slovenije temeljijo na desetih kriterijih 5-zvezdičnosti, med katerimi so lokalna avtentičnost, trajnost, butična izvedba ter močna izkustvena nota. S tem podpirajo vizijo Slovenije kot zelene, trajnostne destinacije za zahtevne obiskovalce, ki iščejo kakovostna in izvirna doživetja.
Med novimi produkti je tudi Oglar za en dan, (TIC Litija). V osrčju slovenske oglarske tradicije obiskovalci spoznavajo večstoletni postopek izdelave oglja in postanejo del dediščine, ki povezuje preteklost, sedanjost in prihodnost. Ali kot je napisano v predstavitvi:
»Skupaj s tremi generacijami oglarske družine Brinovec zavihajte rokave, sestavite in oblikujte kopo ter spremljajte, kako se les v kopah spreminja v oglje. Skozi večstoletno tradicijo kuhanja oglja, “črnega zlata”, boste pomagali ohranjati oglarstvo kot eno najstarejših rokodelskih in kulturnih tehnik na svetu.«