paliativna oskrba Svet24.si

Nemškega zdravnika Johannesa je vodila »morilska...

furs Svet24.si

Furs opozarja, da tega še vedno ni storilo na ...

posnetek4 Necenzurirano

Nove fotografije: inšpektorica sume zakopavanja ...

primoz cimerman skofljica Reporter.si

Nova spolna afera? Občani Škofljice ovadili ...

primoz roglič giro 2023 Ekipa

"Rogliča je tako hudo bolelo, da ni mogel ..." ...

milena novak klara japelj Revija Stop

Prava ekipa, vsak četrtek na Aktualu

Raul Victor Sanchez Ekipa

Olimpija lovi evropsko pomlad, Stožice ne ...

Danes

11°

Petek
Pretežno jasno

2° /

Sobota
Pretežno jasno

-1° /

Nedelja
Delno oblačno

-2° /

Ponedeljek
Pretežno jasno

-0° /

Torek
Pretežno oblačno

1° /

Sreda
Pretežno oblačno

1° /

S Kumom in Frtico do slastnega obroka
Kranjska Gora bo letos postregla z izjemnim marčevskim smučarskim spektaklom
Goran Dragić in Radio Aktual - V restavraciji diVino se »nekaj kuha«
Rastline, ki ne sodijo v spalnico
Rimske Terme - prve terme v Sloveniji samo za odrasle
Kako moramo v prometu poskrbeti za naše najmlajše?
S Kumom in Frtico do slastnega obroka
Kranjska Gora bo letos postregla z izjemnim marčevskim smučarskim spektaklom
Goran Dragić in Radio Aktual - V restavraciji diVino se »nekaj kuha«
Rastline, ki ne sodijo v spalnico
Rimske Terme - prve terme v Sloveniji samo za odrasle
Kako moramo v prometu poskrbeti za naše najmlajše?
Novice
k.e.

Edinstveno doživetje Slovenije na Dolah pri Litiji

Edinstveno doživetje Slovenije na Dolah pri Litiji
Edinstveno doživetje ob oglarjenju
STO


Slovenska turistična organizacija (STO) je v zbirko Edinstvena doživetja Slovenije (Slovenia Unique Experiences) dodala šest novih produktov. Edinstvena doživetja Slovenije temeljijo na desetih kriterijih 5-zvezdičnosti, med katerimi so lokalna avtentičnost, trajnost, butična izvedba ter močna izkustvena nota. S tem podpirajo vizijo Slovenije kot zelene, trajnostne destinacije za zahtevne obiskovalce, ki iščejo kakovostna in izvirna doživetja.

Med novimi produkti je tudi Oglar za en dan, (TIC Litija). V osrčju slovenske oglarske tradicije obiskovalci spoznavajo večstoletni postopek izdelave oglja in postanejo del dediščine, ki povezuje preteklost, sedanjost in prihodnost. Ali kot je napisano v predstavitvi:
»Skupaj s tremi generacijami oglarske družine Brinovec zavihajte rokave, sestavite in oblikujte kopo ter spremljajte, kako se les v kopah spreminja v oglje. Skozi večstoletno tradicijo kuhanja oglja, “črnega zlata”, boste pomagali ohranjati oglarstvo kot eno najstarejših rokodelskih in kulturnih tehnik na svetu.«