amber haigh1 Svet24.si

Morilec mlade mamice z motnjami v duševnem ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Victor Sanchez Primož Roglič Ekipa

Poziv trenerja Olimpije: Mi lahko kdo organizira ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Danes

12°

Torek
Rahel dež

9° / 16°

Sreda
Pretežno jasno

7° / 20°

Četrtek
Delno oblačno

11° / 20°

Petek
Delno oblačno

10° / 21°

Sobota
Delno oblačno

12° / 20°

Nedelja
Pretežno jasno

10° / 22°

1. oktobra vsi v Stožice na nepozaben spektakel!
Napovedujemo GuštFest 2024!
Veličastni finale v kraljestvu Zlatoroga krona zlate sezone
Energija plus ponovno omogočila brezplačni ogled dveh kino predstav za več kot 200 otrok iz socialno ogroženih družin
Homeopatija in potovalna slabost
Kako moramo v prometu poskrbeti za naše najmlajše?
1. oktobra vsi v Stožice na nepozaben spektakel!
Napovedujemo GuštFest 2024!
Veličastni finale v kraljestvu Zlatoroga krona zlate sezone
Energija plus ponovno omogočila brezplačni ogled dveh kino predstav za več kot 200 otrok iz socialno ogroženih družin
Homeopatija in potovalna slabost
Kako moramo v prometu poskrbeti za naše najmlajše?
Dogaja se
Sara Štrk, sta

Goran Dragić kariero sklenil v družbi družine in prijateljev

Goran Dragić kariero sklenil v družbi družine in prijateljev
Luka Dončić, Goran Dragić in Nikola Jokić
Aleš Fevžer

Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je v soboto v Stožicah na spektakularen in veličasten način s poslovilno tekmo sklenil športno pot. V svoji zadnji tekmi je 38-letni Dragić s svojo ekipo Team Gogi v razprodani dvorani premagal ekipo Team Luka na čelu z Luko Dončićem s 106:86.

Skozi tekmo, ob praktično vsaki minuti odmora ali prekinitvi, so navijači poleg košarkarskih vragolij spremljali tudi razne točke, s katerimi so se poklonili in presenetili ljubljenega Gogija.

Goran Dragič, the night of the dragon (12).jpg
Poslovilna fotografija
Aleš Fevžer

Med najzanimivejše spadajo dvoboj ena na ena med bratoma Dragić, raznovrstne glasbene točke (Joker Out, Magnifico ...) in skupina Dunking Devils med polčasom, nogometni obračun med ekipama in pozdrav na daljavo Luke Modrića sredi tretje četrtine ter zahvala zvezdnikov lige NBA ob stoječem aplavzu s tribun, ki ga je Dragić pospremil s solzami v očeh.

Goran Dragič, the night of the dragon (15).jpg
Zmajčice so se posebej za to priložnost zbrale v originalni zasedbi in še zadnjič nastopile.
Aleš Fevžer

Goran Dragič, the night of the dragon (16).jpg
Goran si je zaželel, da med polčasom gledalce zabava tudi Magnifico, ki v soboto pripravlja veliki koncert v ljubljanskih Stanežičah.
Aleš Fevžer

Zadnje minute kariere preživel z družino

Zadnje tri zelo čustvene minute je na parketu preživel s svojo družino. Ob koncu tekme se je Gogi seveda zahvalil tudi njim, saj so ga na njegovi športni poti spremljali že od samega začetka. Poklonil se mu je tudi brat Zoran Dragić, ki je dejal: “Zaslužil si je tako slovo. Hvala vsem navijačem in vsem, ki so prišli in so se odzvali. Tukaj lahko vidite, kako velika oseba je bil, predvsem pa, da je še zmeraj ostal isti kot je in želim mu vse najboljše v prihodnosti, v karkoli se bo vrgel.”

Goran Dragič, the night of the dragon (29).jpg
Goran in Zoran Dragić
Aleš Fevžer

Po koncu tekme, ura se je ustavila pri natanko 7,7 sekunde do konca v spomin na eno izmed njegovih številk, je Dragić večer označil kot enega najlepših v svojem življenju, navijači pa so ga pospremili z vzkliki "MVP". Po uradni statistiki je svoj zadnji košarkarski večer na parketu zaključil s 23 točkami, 11 skoki in sedmimi podajami.

Goran Dragič, the night of the dragon (6).jpg
Goran v objemu s sinom Mateom
Aleš Fevžer

Goran Dragič, the night of the dragon (30).jpg
Marinko Dragić je 'sodil' dvoboj med sinovoma.
Aleš Fevžer

Goran Dragič, the night of the dragon (3).jpg
Goranova mama Mojca in hči Victoria
Aleš Fevžer

"Bilo je zelo lepo, čeprav sem moral igrati dosti minut, noge me niso več nosile. Mislim, da je spektakel uspel fenomenalno. Zelo sem ponosen na ekipo, na vse prostovoljce, na vse ljudi, ki so bili del tega projekta. Zahvalil bi se rad igralcem, trenerjem, ki so prišli čez lužo, sem brez besed. Zadnje tri minute so me zlomile, ko sem videl družino priteči na igrišče, sem dobil tiste 'flashbacke' iz otroštva, ko sta nas oči in mami odpeljala na igrišče in smo igrali ena in ena. To so bili tisti lepi časi, zdaj pa je treba to prenesti na naše otroke, mislim, da si bosta tudi Marko in Mateo to zapomnila za vse življenje. Zdaj se mogoče še ne zavedata, da sta igrala z najboljšimi igralci na svetu, da sta bila Luka Dončić in Nikola Jokić na terenu, ampak verjamem, da bodo tudi to dojeli,” je po tekmi dejal Goran Dragić.

Goran Dragič, the night of the dragon (7).jpg
Stožice so v soboto na dogodku Night of the Dragon, ki ga je organiziral Spontanzo, pokale po šivih.
Aleš Fevžer

Slovo velikega kapetana in prijatelja

Dragiću so se na tekmi poklonili številni košarkarski kolegi, ki so dejali, da je bila to noč, ki je ne bodo pozabili. "Posebna noč, eden mojih najljubših košarkarskih spominov vseh časov. Videti Gogija z družino, na klopi ponovno s Stevom Nashom ... težko je najti besede. Ena najboljših košarkarskih noči, kar sem jih imel,” je dejal Robin Lopez, ki je na tekmi zaigral za ekipo Luka.

Gogiju sta se zahvalila tudi Boban Marjanović in Chris Bosh, ki je priznal, da sprva sploh ni imel namena zaigrati na tekmi. "Vse za Gorana. Danes sploh nisem želel igrati. Nisem imel namena igrati, ker nisem igral tako dolgo. A želel sem si biti zraven, proslaviti njegovo kariero. Ne dobijo vsi takšne priložnosti, ne dobiš poslovilne tekme, včasih ne dobiš niti slovesa. Ko sem videl Raša Nesterovića, da je šel na parket, sem si rekel: okej, nekajkrat lahko grem gor in dol,” je dejal Bosh, Marjanović pa se je Goranu zahvalil za vse, kar je storil za košarko. "Super. Bilo je polno emocij, videl sem čustva v njegovih rdečih očeh, malo solz sreče. Je borben in dober človek, dober košarkar. Bila je lepa izkušnja, lep 'šov', neka lepa prezentacija, da se on zahvali vsem nam in da se mi zahvalimo njemu, za kaj vse je naredil za košarko, Slovenijo in nas prijatelje,” je dejal Bojan.

Seveda Gogijeva poslovilna tekma ni minila niti brez njegovih reprezentančnih kolegov. "Verjetno sem užival bolj kot na tribunah. Zelo čustvena tekma, minimum kar si je Gogi zaslužil. Gogi je bil tisti, ki je bil vedno znova prvi v dvorani, zadnji šel ven, vedno znova nas je vlekel naprej. On je naš zlati kapetan, bil je nesporni vodja tiste zlate generacije, kar je obrnilo marsikatero kariero na glavo in si nismo znali niti predstavljati,” je dejal Klemen Prepelič in dodal, da je Dragiću izjemno hvaležen za to, da ga je povabil na tekmo, ter da je lahko na parketu z njim preživel zadnjih nekaj trenutkov njegove kariere.

Kdo vse se je udeležil Gogijeve poslovilne tekme?

V prvi postavi ekipe Team Gogi so sicer ob Dragiću tekmo začeli Steve Nash, Nikola Vučević, Vlatko Čančar in Vladimir Radmanović, v njegovi ekipi pa so bili še Sani Bečirović, Aleksandar Ćapin, Nebojša Joksimović, Jaka Lakovič, Domen Lorbek, Prepelič, Zoran Dragić, Saša Pavlović, Matjaž Smodiš, Žiga Dimec, Primož Brezec, Rašo Nesterović, Predrag Danilović, Chris Bosh in Erazem Lorbek. S klopi so košarkarje taktično usmerjali Spasoje Todorović, Kevin McHale, Alvin Gentry, Aleksandar Đikić, Jure Zdovc, Chris Quinn in Dalibor Damjanović.

V začetni peterki ekipe Team Luka so medtem ob Dončiću zaigrali Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Luis Scola in Robin Lopez, za igralce, ki so tekmo začeli s klopi pa je Luka izbral še Alekseja Nikolića, Matica Rebca, Bena Udriha, Jako Blažiča, Eda Murića, Boštjana Nachbarja, Uroša Slokarja, Sašo Zagorca, Miho Zupana, Marjanovića, Gašperja Vidmarja, Dejana Bodirogo, Dirka Nowitzkega, Miroslava Berića in Josha Richardsona. Zasedbo so vodili Igor Kokoškov, Aleksandar Đorđević, Aleš Pipan, Rado Trifunović, Memi Bečirović in Zoran Martić.

Zakulisje tekme in pogostitev

Za pogostitev košarkarjev in izbranih povabljencev je v Stožicah poskrbela ljubljanska restavracija DiVino lastnika Rasta Tomažiča. Zbrani so lahko tako takoj po tekmi uživali v pogostitvi, seveda pa ni manjkala niti dobra pijača. Na pogostitvi so namreč stregli prav posebno vrsto penine imenovano Mare Santo, ki jo slovenski vinarji več kot eno leto starajo 20 metrov pod gladino jadranskega morja.

Izjemna ekipa restavracije diVino v družbi Bobana Marjanovića in  Deanthonyja Langstona
Izjemna ekipa restavracije diVino v družbi Bobana Marjanovića in Deanthonyja Langstona
Luka Klarič

luka-klarić
Radoslav Nesterović z lastnikom restavracije DiVino Rastom Tomažičem
Luka Klarič

Dobrote, ki so jih za lačne košarkaše pripravili mojstri iz restavracije diVino.
Dobrote, ki so jih za lačne košarkarje pripravili mojstri iz restavracije DiVino.
Luka Klarič

luka-klarić
Med pogostitvijo so si košarkarji vzeli čas in podpisali nekaj spominkov.
Luka Klarič

V dvorani, kjer je potekala pogostitev se je zbralo več košarkarjev, med njimi pa niso manjkali niti Goran Dragić, Zoran Dragić, Luka Dončić, Vlatko Čančar, Nikola Jokić, Chris Bosh, Boban Marjanović in številni drugi zvezdniki, ki so si košarkarski parket včeraj delili z našim zlatim kapetanom. Se je pa zbranim pridružil tudi Peter Prevc s partnerko, ki je Dragiću čestital ob koncu kariere in se podružil z našimi košarkarji.

Podpisal se je tudi
Podpisal se je tudi "sveže upokojeni kralj skakalnic", Peter Prevc.
Luka Klarič

Tako se podpisuje še en slovenski ponos, Luka Dončić
Tako se podpisuje še en slovenski ponos, Luka Dončić.
Luka Klarič

luka-klarić
Seveda še fotografiranje z oboževalci ...
Luka Klarič

luka-klarić
Manjkal ni niti legendarni Steve Nash.
Luka Klarič

luka-klarić
Nikola Vučević
Luka Klarič

luka-klarić
Slovenski reprezentant in Gogijev prijatelj Žiga Dimec.
Luka Klarič

Seveda so si zvezdniki vzeli tudi čas, da so podpisali nekaj spominkov. Med drugim so podpisali tudi dres Sanija Bečirovića, ki se je zbranim pridružil na pogostitvi. Kdo vse je takoj po tekmi užival v izbranih dobrotah in žlahtni kapljici blagovne znamke Mare Santo, si lahko ogledate na fotografijah.

Izjemna penina Mare Santo, ki je pravi zaklad morja ...
Izjemna penina Mare Santo, ki je pravi zaklad morja ...
Luka Klarič

Robin Lopez med podpisovanjem
Robin Lopez med podpisovanjem
Luka Klarič

luka-klarić
Nekaj dresov je podpisal tudi Vlatko Čančar.
Luka Klarič

luka-klarić
Na pogostitvi ni manjkal niti nekdanji zvezdnik NBA Chris Bosh.
Luka Klarič