Z izdajo obsežnega kataloga Okusni zakladi je Turistična zveza Slovenije zaključila še eno izjemno poglavje promocije poklicev v turizmu in gostinstvu med mladimi.
Katalog je bogat prikaz vsega, kar so mladi ustvarjalci pod budnim očesom predanih mentoric in mentorjev zasnovali v preteklem šolskem letu. V njem si lahko ogledate njihove inovativne rešitve, spoznate lokalne kulinarične posebnosti in se naužijete mladostne energije, ki prežema vsako stran. Skupno je več kot 110 ekip ustvarjalo na temo Okusni zakladi: lokalni kulinarični spominki s trajnostnim pridihom. V katalogu, najdete ga na spletni strani TZS so tudi recepti Sodobna knapuska malca, mladih kuharic OŠ Tončke Čeč Trbovlje Loti Sovre, Hane Kek Kazić, Maše Kralj, Lane Herman, Žive Merzel in Ize Starman, ki so ustvarjale pod budnim očesom mentoric Tanje Božiček Simnovčič in Urše Bajda. Sodobna knapuska mal’ca vsebuje: cikorjo – naravni kavni nadomestek, v mafin preoblikovan kruh s česnom, energijsko ploščico iz lokalnih sestavin in maslene piškote v obliki znamenitosti Trbovelj, ki vsebujejo moko z aktivnim ogljem, kar ponazarja premog, ki so ga kopali rudarji nekoč.
Sodobna knapuska malca
Ekipa OŠ Tončke čeč